Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

30 липня відбулась презентація проєкту реконструкції Солом’янського ландшафтного парку. На ній представники КО«Київзеленбуд», головний архітектор проєкту та представник ГО «Солом’янські парки» розповіли про хід робіт та показали візуалізації проєктних рішень.

Реконструкцію парку розділять на три черги – першу обіцяють почати вже наступного тижня, хоча початок робіт можуть ще й відкласти. Так, хочуть відновити розбиті попереднім підрядником сходи з боку вулиці Волгоградської, облаштувати фонтан та оформити джерело струмка, який починається в парку.

Покриття доріжок обіцяють зробити або асфальтованим або з граніту, там де він був до цього. Крім того, встановлять нові вуличні меблі – лавки та смітники. Освітлення, хоча й воно не відповідає стилістиці парку, в минулі роки провели співробітники та підрядники «Київміськсвітла».

В другу та третю чергу відремонтують решту доріжок, облаштують детячий та спортивний майданчики, місця для пікніків та вигулу собак, а також вбиральню. Продовжувати реконструкцію будуть по мірі виділення на це коштів з міського бюджету.

Напис при вході з вулиці Кудряшова на візуалізації проєктанти взяли з парку на Троєщині, у Солом’янському ландшафтному він буде іншим. Зовсім без літер обійтися не вдасться – за словами активістів, які презентували проєкт, це особисте прохання міського голови Віталія Кличка.

Про любов мера до так званих «wow-ефектів» в зелених зонах раніше також згадувала колишня очільниця «Київзеленбуду» Наталія Бєлоусова: «Як каже Віталій Володимирович, потрібно, перш за все, звертати увагу на наявність “wow-ефекту” в кожній зеленій зоні. І я бачу завдання нашої команди у впровадженні нових рішень в оформленні об’єктів. Для цього ми вже створили архітектурно-проектний відділ, він займається візуалізацією проектів і сучасними інноваціями».

Нагадаємо, шо раніше роботи в парку почались за іншим проєктом, але пізніше були зупинені – відтоді змінились підрядник та директор КП «Київміськрозвиток».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button