Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Apollo Reyes

З третього серпня в Україні буде запроваджено поділ на чотири карантинні зони відповідно до рівня поширення COVID-19: зелена, жовта, помаранчева і червона, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Київ потрапив до зеленої зони, де буде запроваджено найм’якіші обмеження. При цьому за останню добу в місті виявлено 101 новий випадок коронавірусу. За цим показником Київ поступається лише Львівській та Івано-Франківській областям.

Зелена зона. Маски і респіратори є обов’язковими у громадських місцях і транспорті. Пасажирів можна провозити лише за кількістю місць для сидіння. Кінотеатри можуть бути заповнені наполовину. Відвідувачі масових заходів мусять дотримуватися дистанції у півтора метри.

Інтерактивну карту можна докладніше роздивитися за посиланням

Помаранчева й жовта зони охоплюють регіони на захід від столиці. За даними Центру громадського здоров’я, зараз найбільша кількість активних хворих на 100 тисяч населення – у Львівській (281,5) Закарпатській (235,8) та Івано-Франківській (210,9) областях. Зокрема, до помаранчевої зони потрапили такі обласні центри, як Івано-Франківськ і Львів, а до жовтої – Вінниця, Житомир та Ужгород.

Жовта зона. До обмежень додається заборона на відвідування закладів соціального захисту, в яких перебувають літні люди.

Помаранчева зона. Заборонено роботу спортзалів, закладів культури, хостелів і туристичних баз (за виключенням готелів), розважальних закладів і ресторанів у нічний час, планові шпиталізації у лікарнях. Кількість відвідувачів масових заходів обмежено 100 особами.

До червоної зони з найжорсткішими обмеженнями потрапили три регіони – Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області.

Червона зона. Заборонено роботу громадського транспорту, відвідування освітніх закладів. Мусять зачинитися ТРЦ, кафе і ресторани.

Поділ на зони переглядатимуть щоп’ятниці, а нові обмеження набуватимуть чинності наступного за нею понеділка. Якщо протягом п’яти днів у тому чи іншому регіоні спостерігатимуть перевищення одного чи більше епідемічних показників, його відноситимуть до зони з жорсткішими обмеженнями.

Тим часом у Луцьку обурилися тим, що місто зарахували до червоної зони. Радник міського голови Ігор Поліщук заявив, що Луцька міська рада не прийматиме жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів. Він назвав рішення уряду «недолугим, невчасним і непрофесійним», а також зазначив, що в останній час в Луцьку нічого не змінилося зі статистикою захворюваності на COVID-19.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button