Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Karsten Wolf, MDR

У березні 2020 року на площі Фердинанда у Дрездені, Німеччина, розпочалися масштабні археологічні розкопки, які передують будівництву адміністративного центру. Наприкінці липня археологи показали знахідку – підвал кафе «Зоммер», зруйнованого у 1945 році, повідомляє MDR.

У лютому 1945 року Дрезден зазнав масштабного бомбардування з боку союзної авіації Великої Британії та США. Бомби фактично стерли центр міста з лиця землі, загинули десятки тисяч людей.

Фото: Karsten Wolf, MDR

Кафе «Зоммер» було розташовано у будівлі у стилі історизму, в районі за міськими мурами середньовічного Дрездена. Площу Фердинанда було закладено у 1861 році.

У підвалі-бомбосховищі археологи виявили посуд – винні пляшки, деформовані вибухом, горщики, чашки та тарілки з Майсенської порцеляни.

Фото: Karsten Wolf, MDR

Майсенську порцеляну почали виготовляти у Саксонії на початку XVIII століття. Технологію її виготовлення зберігали у таємниці. Посуд із такої порцеляни здобув світову славу, його купували заможні люди.

У підвалі також виявили машину для коркування пляшок. Відвідувачам розливали вино з діжок у пляшки. Судячи з етикеток, це було зокрема вино сорту бордо, повідомляє tag24.de.

Фото: Karsten Wolf, MDR

Міністерка культури Барбара Клепш зазначила, що речі збереглися, наче у капсулі часу.

У сусідній будівлі знайшли руїни друкарні та друкарські форми.

Фото: Karsten Wolf, MDR

Фото: Karsten Wolf, MDR

Археологічні розкопки триватимуть до березня 2021 року. Нове будівництво на Фердинандплац планують завершити до 2025 року. На місці кафе «Зоммер» буде розташовано дворівневий паркінг.

Фото: Karsten Wolf, MDR

Нагадаємо, днями у Греції на місці кораблетрощі на дні Егейського моря відкрили підводний музей з амфорами, що датуються п’ятим століттям до нашої ери.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button