Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Роман Балук, city-adm.lviv.ua

На площі Ринок у центрі Львова відкрили перший із запланованих п’яти питних фонтанчиків. У Львівській міськраді вважають, що місто має забезпечувати людям доступ до безкоштовної питної води.

«Усі сучасні міста Європи розглядають можливість забезпечення безкоштовного доступу до питної води», – зазначив Роман Крушельницький, начальник відділу районних архітекторів, управління архітектури та урбаністики ЛМР.

Фото: Олександр Мазуренко, city-adm.lviv.ua

Фонтанчик має дві секції, розташовані на різній висоті, аби зручно було пити також дітям і людям з інвалідністю. Конструкцію виготовлено з нержавіючої сталі. Вода починає текти після натискання кнопки.

Вода у фонтанчику – артезіанська, надходить переважно із підземних джерел свердловин поблизу міста Стрий. Лабораторія Львівводоканалу запевняє, що вода відповідає усім нормам та стандартам.

Фото: Роман Балук, city-adm.lviv.ua

«Що надзвичайно важливо в умовах пандемії – люди, які питимуть тут воду, ніяк не контактуватимуть з краном – стійкий потік води дозволяє напитися без дотику», – заявив міський голова Андрій Садовий.

Особливо корисними питні фонтани стануть для велосипедистів та спортсменів – вони зможуть зупинитися поруч із фонтанчиком та напитися або ж набрати воду у пляшку й узяти з собою, зазначають у міськраді.

Наступні питні фонтани мають встановити на площі Митній, поруч із Оперним театром, Пороховою вежею та пам’ятником Тарасу Шевченку.

Фонтанчик біля Порохової вежі, на вулиці Підвальній, уже почали облаштовувати. Він буде трисекційним – також і для тварин.

Фото: Роман Балук, city-adm.lviv.ua

Загалом питні фонтанчики вартували місту 587 тисяч гривень.

Нагадаємо, у 2016 році Словенія стала першою країною Євросоюзу, яка включила право на воду в конституцію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button