Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Словенія стала першою країною Євросоюзу, яка включила право на воду в конституцію,повідомляє The Guardian.

55

Фото: Alamy

Словенія прийняла поправку в свою конституцію, згідно з якою вільний доступ до питної води є невід’ємним правом кожного громадянина.

«Водні ресурси є загальним надбанням та керуються державою. Водні ресурси призначені в першу чергу для довготривалого постачання жителям і сільським господарствам і в цьому сенсі вони не можуть бути ринковим товаром», – йдеться в документі.

За поправку проголосували 64 з 90 парламентаріїв, при цьому не було жодного голосу проти. Демократи вирішили утриматися, стверджуючи, що в поправці немає необхідності і вона потрібна лише для посилення громадської підтримки.

На зміні конституції наполягав прем’єр Словенії Миро Церар. Він назвав воду “золотом XXI століття”, яке з роками буде зростати в ціні та стане предметом комерційного інтересу для закордонних корпорацій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button