Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На місці Київської фабрики гумових виробів на Амурській, 6, де завершилась ревіталізація колишніх корпусів та цехів, тепер працюватиме бізнес-центр класу В — City Garden. Сім з восьми корпусів вже готові для оренди українськими та міжнародними компаніями.

Світлина з допису на Facebook архітектора проєкту реновації – Віктора Герасименко

Оновленням займалась девелоперська компанія FORUM, якій належать будівлі колишньої фабрики. Компанія має досвід роботи з радянськими промисловими об’єктами, на місці яких також з’явились 11 бізнес-центрів.

Ідейна лідерка FORUM Ірина Школьнік розповідає, що бачення реконструкції майбутнього БЦ привезла з Нью-Йорку, орієнтуючись на місцевий Брайант-парк.

Створенням архітектури будівель займалась Кооперація SYNECTIC A, а саме тімлід та засновник Вітя Герасименко та архітектори Дмитро Петрук та Богдан Рохманійко.

«Одним із викликів було зламати стереотип про закритість бізнес-центрів. Ми зробили відкриту для гостей територію, де багато зелені і місця почілити. На території також буде багато відкритих інфраструктурних об’єктів: кав’ярні, ресторан, відділення банків, та ін.», — розповідає Ірина.

На трьох гектарах території City Garden наразі розміщено сім корпусів з робочими просторами, облаштований майданчик для автомобілів та сети для велосипедів, є спортзал і студія йоги доступні для користування орендарів. На території БЦ будуть відкриті для відвідування кав’ярні та ресторан, міні-маркет, хімчистка, обмін валют та відділення банку.

Ще одна особливість нового БЦ: тут використовуються всі дахи корпусів. Для резидентів обладнані зона барбекю й тераси для відпочинку. На одному з дахів згодом планують створити мульти-корт для тренувань.

Компанія FORUM займається редевелопментом старих промислових зон та радянських будівель в офісні центри з 2001 року. Зокрема, компанія провела реновацію взуттєвих фабрик №4 і №6, що працювали на вулиці Пимоненка та проспекті Бандери.

Київська фабрика гумових виробів була заснована у 1956 році. Протягом половини сторіччя тут випускали пресовані гумові вироби для побутової техніки та дитячі іграшки. 

Читайте такожУчасники графіті-фестивалю ревіталізували промислову зону Львова (фото)

Усі світлини надані компанією FORUM

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button