Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Україна в червні 2020 року збільшила виробництво електроенергії з відновлюваних джерел до 17% з порівняно з 11,5% в червні 2019 року. Натомість виробництво енергії атомними та тепловими електростанціями зменшилось сумарно майже на 6%. Про це йдеться в звіті Міністерства енергетики України, повідомляє Сегодня.

За видами генерації співвідношення виробленої електроенергії в Україні в червні наступне:

  •  відновлювальні джерела енергії – 10% (+5 п.п. до червня 2019 року);
  •  гідроелектростанції та гідроакумулюючі станції – 7% (+0,5 п.п.);
  •  атомні електростанції – 55% (-2,5 п.п.);
  •  теплові електростанції – 35,3% (-3,1 п.п.);
  •  інші – 1,3% (+0,1 п.п.).

В результаті за перше півріччя 2020 року Україна виробила 12,2% екологічної енергії (сонце, вітер, гідростанції і біостанції) проти 8,8% в аналогічному періоді 2019 року.

Як відомо, все ядерне паливо Україна закуповує у російської компанії «ТВЕЛ» та американської – Westinghouse. А енерговиробництво з вугілля генерує багато шкідливих викидів, що погіршує екологічну ситуацію в країні.

Обкладинка: Jason Blackeye / unsplash

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button