Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Київзеленбуд, КМДА

Завершено капітальний ремонт центральної частини парку Партизанської слави, що у Дарницькому районі Києва, повідомляє пресслужба Київзеленбуду. Офіційне відкриття відбулося 12 серпня.

Ремонт на площі вісім гектарів тривав із 2018 року. За цей час виклали плиткою доріжки, поставили лави та смітники, відремонтували громадську вбиральню та бювет, збудували дитячий майданчик.

Біля входу висадили клени, березу, магнолію, сакуру, кущову вишню, сливи. Для квітників використали багатолітні квіти. Також біля заїзду до парку залили асфальтом майже 2000 квадратних метрів майданчика для паркування автомобілів.

Поблизу входу до парку також встановили світловий пішохідний фонтан. Він складається з п’яти арок заввишки 6-7,7 метрів, які у вечірній час підсвічуються різними кольорами. Між струменями води, що здіймаються знизу, можна пройтися.

Фонтан працює щодня крім вівторка за таким розкладом: 10:00-15:00 та 18:00-23:00.

Як повідомляє КМДА, фонтан внесли до Національного реєстру рекордів України як найвищий світловий пішохідний фонтан.

За тендером, будівництво фонтану коштувало 883 тисячі гривень.

Торік ремонтні роботи у Парку партизанської слави призупиняли через кримінальну справу: підрядника звинуватили у розкраданні 14 мільйонів гривень, виділених на капремонт парку. Позов подав «Київзеленбуд», вимагаючи повернути гроші.

Парк Партизанської слави було створено у 1970 році. На його території розташовано ландшафтний заказник місцевого значення «Червонохутірські озера»

   

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button