Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі зображення: пресслужба «Книжкового Арсеналу»

13 серпня фестиваль «Книжковий Арсенал» оголосив переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн 2020» у п’яти номінаціях: книги для читання, візуальна книга, дитяча книга, утилітарна книга й експеримент.

Гран-прі конкурсу отримало видання «ЗНАК. Українські товарні знаки 1960-1980» від IST Publishing. Дизайном і версткою займався колектив У,Н,А колектив (Уляна Биченкова, Ніка Кудінова, Альона Соломадіна). Видання також перемогло в номінації «Візуальна книга».

Альбом присвячено історії українського графічного дизайну від аванґарду до кінця ХХ століття. Чимало уваги приділили харківській школі промислової графіки та доробку художника Володимира Побєдіна.

Найкращим дизайном «книги для читання» (тоюто видання, в якому домінує текстова частина) визнали «Креативність та інші фундаменталізми» бельгійського соціолога Паскаля Ґілена. Книжку видало IST Publishing. Дизайном та версткою займався Міша Букша.

Найгарнішою дитячою книгою журі оголосило «Реактори не вибухають. Коротка історія Чорнобильської катастрофи» Катерини Міхаліциної та Станіслава Дворницького. Книжку випустив видавничий дім «Портал», макет розробляла студія seri/graph.

У номінація «утилітарна книга» перемогли «Тягар репрезентації: есеї про множинність фотографії та історії» Джона Теґґа та «Вогонь бажання: зародження фотографії» Джефрі Бетчен. Книги з серії про фотографію видав «Родовід». Дизайн і верстку робили Альона Соломадіна, Павло Сачек та Іван Кушпель.

Джон Теґґ аналізує застосування фотографії як документу в судах, госпіталях, поліції та інших державних інститутах, які організовують та контролюють соціум. Книга Джефрі Бетчена – власне про виникнення фотографії як медіума на початку XIX сторіччя.

Переможцем у номінації «Експеримент» став тактильний комікс «Blindman» Володимира Гавриша та Андрія Беницького. Видання опублікувало IST Publishing. Це книга про незрячу людину з рельєфами та шрифтом Брайля.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button