Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Єгор Фірсов на тлі Дарницької ТЕЦ. Фото: facebook.com/firsov.egor

Колишній нардеп та очільник Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов заявив, що балотуватиметься на посаду міського голови Києва від новоствореної партії Екологічна альтернатива.

Фірсов запевняє, що команда нової партії складається зі справжніх екологів та активістів, добре впізнаваних і авторитетних у своєму середовищі.

За його словами, Екологічна альтернатива пропонуватиме рішення нагальних проблем довкілля у Києві. Він назвав низку першочергових питань:

  • ліквідація золовідвалу Дарницької ТЕЦ і переведення самої теплоелектроцентралі на газ;
  • реконструкція Бортницької станції аерації;
  • будівництво сміттєпереробного заводу для сортування і переробки відходів;
  • забезпечення якісною питною водою кожної оселі;
  • збереження зелених зон, розбудова екологічної інфраструктури;
  • раціональне використання коштів екологічного фонду тощо.

Щодо власних шансів на перемогу на виборах міського голови Фірсов зазначає: «Безумовно, я реаліст. Але я вважаю своїм першочерговим завданням привернути увагу до жалюгідного стану київської екології. І буду використовувати свій статус кандидата в мери в якості трибуни для того, щоб ці проблеми, нарешті, були озвучені на належному рівні».

Фото: facebook.com/firsov.egor

Читайте також: Хто вже заявив, що балотуватиметься у мери Києва? (Фото, біографії)

У досьє ЧЕСНО зазначається, що Фірсов закінчив Донецький Національний Університет за спеціальністю «правознавство», працював шкількним вчителем в Авдіївці. Був помічником депутатки Ірини Геращенко та Едуарда Гурвіца.

У 2014-2016 роках обирався до Верховної Ради від партії УДАР та «Блок Петра Порошенка». Під час Євромайдану був організатором Автомайдану в Донецькій області. У 2014 році був радником голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського.

Торік балотувався до Верховної Ради від партії «Громадянська позиція» та підтримував Анатолія Гриценка на виборах президента.

У листопаді 2019 року став тимчасово очолив Екологічну інспекцію.

2011 року, очолюючи донецьку облорганізацію партії УДАР, не задекларував свій дохід.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button