Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місцева жителька Тетяна Белз облаштовує у дворі будинку аромосад та просить допомоги у міста для відновлення фонтану.

Фонтан на Лютеранській, 7/10 складається з невеликого басейну та двох колон з декоративними розетками, на яких встановлені гіпсові фігури пеліканів. За словами Тетяни, він не працює вже багато років і жодного обстеження його технічного стану останнім часом не проводили. Невідомо також, у якої організації фонтан знаходиться на балансі. 

«Під час карантину я власними зусиллями і коштом оновила клумби у дворі і висадила тут квітучі рослини. Кілька років тому наша родина також встановила дитячий майданчик. Але підтримки від сусідів у цих питаннях ми майже не отримуємо, – розповідає авторка петиції. – На відновлення ж фонтану в мене немає ні коштів, ні повноважень. Тому ми вирішили привернути до нього увагу міських органів».

Підписати петицію можна на сайті Київської міської ради. 

Варто зазначити, що у Києві можна знайти два подібних фонтани: один – у дворі на Лютеранській, інший – на Великій Васильківській, 12. Вони були збудовані в середині ХХ століття.Фонтан на Лютеранській відомий, зокрема, через появу в кінофільмі «Схід-Захід» 1999 року. 

Читайте також: За що голосувати у Громадському бюджеті Києва? 12 корисних проєктів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button