Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23634 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Газета 2000

19 серпня у віці 101 року помер Борис Патон, український науковець у галузі зварювальних процесів та незмінний президент Національної академії наук України з 1962 року.

Уряд створив державну комісію з поховання Патона. Співробітники НАН повідомили сайту Сьогодні, що похорон, ймовірно, відбудеться цієї суботи, 22 серпня. Поховати науковця планують на Байковому кладовищі.

«У Бориса Євгеновича було захворювання серцево-судинної системи, вдруге за останні два тижні його шпиталізували в інститут Амосова, там збирали консиліум, але на жаль…», – розповіло джерело у НАН України.

Інше джерело повідомило, що Патон тиждень лежав у реанімації, де йому підтримували роботу серця.

За словами академіків, Патон востаннє був присутній на засіданні президії незадовго до початку карантину. На карантині він працював віддалено, з дому.

Патон залишив після себе понад тисячу публікацій, зокрема 20 монографій, а також понад 400 винаходів.

Його дослідження присвячено процесам зварювання, зокрема, на основі цих досліджень було засновано нову галузь металургії – спецелектрометалургію. Він також був автором ідеї технології електрозварювання м’яких тканин, що використовується в хірургії.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button