Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Google Street View

Співавтор проєкту поліклініки Спілки письменників на вулиці Рейтарській, 15 у Києві заявив, що будівлю свідомо руйнують власники, повідомляє Ukrainian Modernism.

Днями спільнота опублікувала фото, на яких видно зруйновані елементи верхніх балконів. Модерністську будівлю збудували 1986 року за проєктом Авраама Мілецького та Володимира Шевченка.

Володимир Шевченко заявляє, що огорожа балконів не обвалилася через аварійність – її навмисне демонтували, аби інвестор міг зробити надбудову.

«Демонтаж парапетів двох верхніх поверхів здійснили будівельники в рамках планів інвестора надбудувати цю споруду. Зараз у фейсбуці розганяється інформація, що будівля аварійна, падають балкони, тощо. Це робиться для того, щоби отримати дозвіл на протиаварійні роботи (є така брудна технологія забудовників) і не отримувати дозвіл на реконструкцію будівлі з надбудовою. В останньому випадку потрібно отримувати пакет документів в департаменті архітектури КМДА і погодження авторів проєкту», – заявив він.

За словами співавтора, наразі немає документів сертифікованих фахівців, які зафіксували аварійність будівлі. Через брак догляду, що призвів до руйнації гідроізоляційного шару на терасах, обсипалася штукатурка на парапетах та з’явилися часткові сколи цегли, проте, запевняє архітектор, це не свідчить про аварійність.

Зруйновані огорожі балконів. Фото: Dmytro Soloviov

Шевченко повідомив, що надіслав на ім’я міського голови Віталія Кличка лист про ситуацію з будівлею поліклініки.

За даними Ukrainian Modernism, наразі споруда перебуває у власності компанії «Бракераж», яка займається наданням в оренду нерухомості.

Нагадаємо, до комплексу поліклініки Спілки письменників також належить невелика циліндрична будівля на задньому дворі. Торік її викупили інвестори з «Рейтарського кола», щоб реставрувати та перетворити на багатофункціональний простір з ресторанами, барами і крамницями.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button