Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23174 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Alex Zagreb

Вранці 28 серпня біля входу до станції метро «Вокзальна» вишикувалися багатометрові черги. Фото і відео з’явилися у соцмережах.

Віктор Ляшко, Що там про заборону масових заходів?

Опубліковано Олександром Гусєвим Четвер, 27 серпня 2020 р.

Висувалися припущення, що черги пов’язані з ремонтом ескалатора або обмеженням входу на «Вокзальній», проте заступниця директора Київського метрополітену Наталка Макогон повідомила Укрінформу, що станція, зокрема й ескалатори, працює у звичайному режимі.

«Поїхало передмістя, приїхали електрички. І скоро перше вересня, люди купують проїзні квитки, розбираються з оплатою QR-коду, оскільки був карантин і багато людей з весни не були в Києві. Плюс люди тримають дистанцію одне з одним. Тобто, поїхало передмістя, і це ситуація осіннього пасажиропотоку», – пояснила Макогон.

Вона зазначала, що у ранкові пікові години у метро обмежують вхід лише на три станції залежно від пасажиропотоку: «Чернігівську», «Лісову», «Святошин». Натомість, за її словами, на «Вокзальній» немає такого пасажиропотоку, щоб обмежувати вхід: «Люди поступово заходять, і вестибюль вільний».

Черги на вході станції метро «Вокзальна» трапляються регулярно, зазвичай з сьомої до десятої ранку. Часом черга тягнеться з вестибюля метро майже до головного входу Центрального залізничного вокзалу.

На «Вокзальній» зазвичай багато людей, які приїжджають до Києва з інших міст та не мають безконтактних карток для оплати проїзду. У метрополітені раніше зазначали, що ранкові піки збігаються з прибуттям потягів і електричок.

Торік речниця метрополітену висловлювала сподівання, що у зв’язку з запланованою реконструкцією Вокзальної площі постане питання про спорудження другого, просторішого, входу в метро, адже наявний не може вмістити таку кількість пасажирів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button