Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Велоспільнота Троєщини поновила розмітку на одному з велопереїздів велосипедного маршруту «Троєщина-Центр», повідомляють у Фейсбук-груп «ВелоТроя». Для такої акції велосипедисти 30 серпня влаштували суботник.

За чотири роки існування маршруту розмітка помітно стерлася. Велопереїзди, які мають привертати увагу водіїв до потенційно небезпечних ділянок маршруту, тепер погано або зовсім не видно. Згідно з документами наразі велосипедний маршрут недобудований. Через це ШЕУ його не може його прийняти на баланс, а отже, поновлювати розмітку.

Ініціатори акції пояснюють, що поганий стан велодоріжки створює небезпечну ситуацію на маршруті: «особливо там, де велосмуга з’їжджає з трамвайного мосту Шухевича на Бальзака і проходить вздовж супермаркету “Глобал” щоб застрибнути знов на тротуар».

«15 велосипедистів 10 балончиків фарби і півтори години часу дозволили трошки полікувати велодоріжку на початку вул. Бальзака», – пишуть у групі велоспільноти.

Нагадаємо, веломаршрут «Троєщина-центр» відкрили у 2015 році. Його кошторис становив 41 мільйон гривень, але проєкт не був реалізований до кінця. Маршрут є доволі популярним. Проте у нього є свої недоліки. На деяких ділянках траса переривається дорогами або потрібно їхати не тротуаром, а проїжджою частиною. Частина дороги, яка пролягає узбіччям Північного мосту, досить вузька та нерівна.

«За чотири роки розмітка стерлася, асфальт став хвилястим, на Північному мосту так і не змогли поремонтувати асфальт і замінити іржаві травмонебезпечні перил», – нещодавно описував стан доріжки киянин Сергій Пасюта.

Поки міська влада відтягує вирішення проблеми, велоактивісти вирішили самостійно створити умови для безпечнішого користування маршрутом. Як розповідають, найбільше розфарбовувати велопереїзд на сподобалось дітям.

Усі фото: Аліна Волковская

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button