Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: mkk.kga.gov.ua

У Києві в тестовому режимі почав працювати оновлений сайт містобудівного кадастру.

На мапі міститься кілька шарів із важливою для проєктування інформацією, зокрема: містобудівні умови та обмеження, будівельні паспорти, детальні плани території, межі охоронних зон, функціональне призначення територій тощо.

Наприклад, на карті можна перевірити історичний будинок на на Андріївському узвозі, 10а, де будівельники демонтують дах:

Невдовзі на геопорталі запрацюють деякі онлайн-послуги. Зокрема, – можливість замовляти витяги із кадастру онлайн. Цей документ необхідний для проєктування будинків у Києві.

Нині для отримання витягу необхідно подавати документи через Департамент, а після запуску такої функції на сайті можна буде робити це в електронному вигляді, запевняє заступник директора Департаменту містобудування та архітектури, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

Отримання довідки про перейменування і найменування вулиці також можна замовити онлайн. Наразі цю функцію можна здійснювати виключно через Департамент виключно на папері.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button