Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Левко Стек

У будинку за адресою Андріївський узвіз, 10а вже демонтували дах. За попередньою інформацією, більшість будинку планують розібрати, залишивши лише фасад. Про це у Facebook повідомляє киянин Дмитро Перов. Роботи на об’єкті були тимчасово зупинені інспектором з благоустрою. 

Будівельні роботи тут вже зупиняли у грудні 2019 року. На той момент замовник мав погодження тієї частини проєкту, яка стосується реставрації будівлі, від Департаменту охорони культурної спадщини КМДА. Крім власне реставрації, проєкт передбачав пристосування будинку під офісні приміщення з кафетерієм. 

Фото: Левко Стек

Серед документів є також висновок Державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», за яким зараз будинок непридатний до експлуатації, а в задовільному стані збереглась лише частина цоколя та фасадна стіна. Решту будівлі науково-дослідний інститут рекомендував до демонтажу. 

Будинок на Андріївському узвозі, 10а занесений до переліку пам’яток архітектури. Одноповерхова будівля на високому цегляному цоколі репрезентує рядову житлову забудову Києва початку 19 століття. 

У 2012 році старі будівлі поруч – будинки на Андріївському узвозі, 10 та вулиці Фролівській 9/11 – вже були знесені під забудову. Тут планували збудувати офісний центр на замовлення ЕСТА Холдінг, що входить до компанії Ріната Ахметова. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button