Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Igor Green

У неділю, шостого вересня, жителі Харкова влаштували акцію протесту за право ходити, сидіти і лежати на газонах.

Фото: Igor Green

Приводом для акції стали два інциденти у міському саду імені Тараса Шевченка, повідомив «Хмарочосу» один із ініціаторів акції Дмитро Браславський. Четвертого вересня охорона саду силою виштовхала молодого чоловіка, який хотів полежати на газоні. А за кілька годин охоронці побили двох студентів Харківської політехніки.

Як розповіла родичка побитої студентки, Діана відпочивала у саду зі своїм хлопцем Сергієм, коли їй стало зле. Пара закрилася у кабінці чоловічого туалету, бо в жіночий була черга. У той час як дівчину нудило, до кабінки увірвалися охоронці, вибивши двері. Били у живіт та в обличчя. Після прибуття швидкої та поліції один із охоронців заявив, що «дівка ридає, бо її батьки дізнаються, як вона з хлопцем зачинилася в туалеті». За словами Сергія, охоронці пояснювали свої дії тим, що у вбиральнях «зачиняються наркомани».

Фото: Igor Green

Сергій повідомив Суспільному, що в нього розбита голова, підборіддя, зламано два зуба. «Я два дні їсти не можу, п’ю знеболювальні», – зазначив він. У Діани – синці на обличчі й животі.

Заступник директора охоронної фірми «Антирейдер», яка охороняє сад Шевченка, Олег Черкашин заявив, що «на фотографіях видно, що ні дівчина, ні хлопець не мають жодних тілесних ушкоджень».

Фото: Anastasia Bril-Yuzupkina

На акцію «Охране – отмена» біля пам’ятника Шевченкові зібралися кількасот харків’ян. Вони вимагали розслідувати побиття студентів, а також дозволити сидіти на траві, «як у будь-якому європейському парку».

Фото: Igor Green

Учасники акції також влаштувати сидячий протест, роззувшись і всівшись на газоні саду Шевченка.

Фото: Igor Green

За деякий час працівники саду увімкнули полив, заявивши, що поливати треба за розкладом. Як повідомяє Vgorode, деяких протестувальників це не зупинило, вони продовжувати бігати по траві та співати пісень.

Табличка «Будь ласка, ходіть по траві» у Торонто, Канада. Фото: Ladyzoom, Flickr

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button