Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з сайту сервісу, який пропонує встановлення 3D-номерів

3D-номери в Україні не відповідають встановленим нормам і водіїв автівок із такими номерами штрафуватимуть. Про це повідомляє 112 Україна, посилаючись на роз’яснення, яке дали журналістам телеканалу в Національній поліції.

У поліції зазначають, що за Кодексом адміністративних правопорушень за такі номери передбачено штраф у 170 гривень. За повторне порушення протягом року – 255 гривень.

Низка сервісів пропонує виготовлення об’ємних номерів – не лише 3D, але й 4D та 5D. Вони відрізняються глибиною символів – від 6 до 14 міліметрів. На алюмінієву основу наліплюють об’ємні акрилові символи з підсвіткою.

Фото з сайту сервісу, який пропонує встановлення 3D-номерів

Державні ж номерні знаки виготовляються шляхом штампування.

Директор фірми з виготовлення знаків Олег Бойко пояснив телеканалу, що раніше такі знаки замовляли виключно як сувеніри.

Деякі сервіси на своїх сайтах запевняють, що такі номерні знаки не заборонені і є дублікатом державних номерів. Інші сервіси пишуть застереження про те, що 3D-номери не є дублікатом оригінальних і використовують виключно як автотюниг.

Водій Артур розповів журналістам, що їздить із 4D-номерами вже близько пів року і досі жодних проблем не виникало. Ба більше, стверджує, що такі номери краще видно на камерах відеофіксації.

Нагадаємо, МВС пропонує послугу замовлення іменних номерних знаків онлайн. Це коштує в кілька разів дешевше, ніж через посередників.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button