Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Роман Балабойко

У Краматорську художники створили мурал «Звільнення Краматорська», на якому зображено учасників АТО у вигляді котів. Мурал створили Алан Меєр з Берліна та Дмитро Коломойцев на запрошення волонтерської спільноти в рамках проєкту «Диффузії».

Викладені у соцмережах фото муралу отримали чимало негативних відгуків. Деякі пишуть, що автори малюнку паплюжать пам’ять загиблих військових і насміхаються над ними.

«Такої мети у нас не було, – заявляє Меєр. – З приводу коментарів” діти краще намалюють”, “мазня”… Живопис – не змагання, а свято кольору, краси і самовисловлення… Однозначно неправильним буде саме намагатися завадити цьому процесу – пошуку нового, і працювати зі старим. Так чинили, зокрема, в Радянській Україні. І ми однозначно не бажаємо, щоб ці відносини між суспільством і художником продовжували вважатися нормою».

Коломойцев пояснює, що більшу частину муралу робилося руками дітей, залучали усіх охочих, це був стихійний процес.

Дмитро Коломойцев служив на фронті під час найгарячішої фази війни.

Алан Меєр народився у Санкт-Петербурзі, та емігрував з СРСР перед його розпадом, жив у Нью-Йорку, Ізраїлі, та зрештою оселився у Берліні. Після початку війни на сході України Меєр почав організовувати мистецькі резиденції та виставки на Донеччині та Луганщині, а також благодійні аукціони для Донбасу в Німеччині.

Дивіться фото: У Лондоні розмалювали цілий квартал геометричним муралом

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button