Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Андрій Андрєєв. Фото: facebook.com/andrieiev.andrii.serhiiovych

14 вересня Громадська бюджетна комісія вирішила внести депутата Київради Андрія Андрєєва до списку недоброчесних за фактами неправомірної агітації за проєкти бюджету участі.

Автор, якого занесли до списку недоброчесних, не може подавати проєкти на Громадський бюджет протягом року.

Цьогоріч Андрєєв подав на бюджет участі проєкти капремонтів баскетбольних і футбольних майданчиків у Солом’янському районі – це проєкти № 382, 467, 468 469 та 470.

На агітаторів цих проєктів надійшла низка скарг. Зокрема, згадки про громадські проєкти містилися у передвиборчих рекламних листівках депутата.

Також низка киян заявила, що їхні голоси було вкрадено: агітатори на вулиці пропонували перехожим проголосувати зі смартфона за один із проєктів, ті погоджувалися і згодом виявляли, що використано не один, а всі п’ять голосів.

Сам Андрєєв назвав те, що відбулося, «помилкою виконавців», і запевнив, що провів з агітаторами роз’яснювальні бесіди. Водночас він заявив, що це не його агітатори і вони на нього не працюють.

Оскільки Громадська комісія може вилучити проєкти на будь-якому етапі, проєкти Андрєєва, деякі з яких набрали понад 4000 голосів, можуть бути вилучені. Голосування за Громадський бюджет спливає вже сьогодні, опівночі 15 вересня.

Встановлені депутатом поштові скриньки. Фото: facebook.com/andrieiev.andrii.serhiiovych

Читайте також: За що голосувати у Громадському бюджеті Києва? 12 корисних проєктів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button