Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/organhallua

16 вересня Кабінет Міністрів прийняв розпорядження про будівництво в Києві нової будівлі, в яку мають перемістити Національний будинок органної та камерної музики. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Натомість костел Святого Миколая на Великій Васильківській віддадуть у безкоштовне користування Римсько-Католицькій церкві.

Згідно з документом, Мінкульт має реалізувати проект будівництва нового Будинку музики до кінця 2023 року.

До того часу Національний будинок органної та камерної музики користуватиметься костелом спільно з релігійною громадою, а репетиції та концерти відбуватимуться за розкладом.

Будинок органної та камерної музики та католицька парафія випустили спільну заяву, в якій привітали таке рішення.

Де може з’явитися новий Будинок музики?

Збудований у 1899-1909 роках за проєктом архітектора Городецького костел святого Миколая перетворили на органну залу в 1978 році. Орган побудувала чеська компанія з урахуванням особливостей приміщення костелу.

У 2012 році спеціально створена комісія розглядала п’ять варіантів будівництва нового Будинку музики: 1) на території біля Льодового стадіону, метро «Іподром»; 2) на території Мистецького Арсеналу; 3) біля Арки Дружби народів; 4) на майданчику з незавершеним будівництвом на території Національної телекомпанії на вулиці Мельникова; 5) на Співочому полі. Проти останнього варіанту виступила ЮНЕСКО.

У 2016-2017 роках зосередилися на ідеї будівництва Будинку музики біля Арки Дружби народів. Йшлося про ділянку площею 6,5 гектара на Володимирському узвозі, 2.

КМДА запевняла Мінкульт, що у центральній частині Києва немає вільних земельних ділянок для реалізації такого проєкту.

Читайте також: Roshen придбала колишній палац культури, щоб перетворити його на «сучасний концертний зал»

Водночас торік Мінкульт зобов’язав КМДА та Фонд держмайна підшукати нове приміщення для Будинку органної та камерної музики.

Тим часом будівля костелу потребує реставрації. Католицька громада пропонувала передати костел із держвласності у власність церкви в обмін на реставраційні роботи. Цьогоріч Мінкульт повідомив, що готовий почати реставрацію костелу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button