Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Nick Bolton, Unsplash

Пандемія коронавірусу залишається неконтрольованою, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Гутерреш підкреслив, що вірус не знає кордонів, тож ООН знову порушить питання про запровадження глобального припинення вогню. Глобальне перемир’я сподіваються запровадити до кінця року.

На думку генсека, в Україні, Сирії та Лівії вже вдалося досягти зниження інтенсивності бойових дій та створити можливості для перемовин.

Він також зазначив, що вакцина, на яку покладається стільки сподівань, не є панацеєю, і сама по собі не зможе розв’язати кризу, принаймні у короткій перспективі.

Головна науковиця ВООЗ Сумія Свамінатан попередила, що достатньої кількості вакцин від COVID-19 не буде принаймні до 2022 року, повідомляє South China Morning Post.

ВООЗ запустила ініціативу Covax, яка передбачає забезпечення рівного доступу до вакцин від коронавірусу незалежно від рівня доходів громадян різних країн. Та за прогнозами, до середини 2021 року вдасться виробити кількасот мільйонів доз. Щоб перестати носити маски і дотримуватися соціальної дистанції, слід виробити принаймні два мільярди доз до кінця 2021 року.

«Деякі люди уявляють, що у січні ми матимемо вакцини для всього світу і життя почне повертатися в нормальний режим – ні, так це не працює», – заявила Свамінатан.

За даними worldometers.info, кількість випадків інфікування у світі вже сягнула 30 мільйонів, а кількість смертей (945,5 тисячі) наближається до мільйона.

За загальною кількістю захворілих найгірша ситуація у США, а за динамікою виявлення нових випадків та нових смертей – у Росії, Мексиці, Індонезії та Україні.

Водночас за кількістю випадків у перерахунку на кількість населення, Україна перебуває зараз на 81-му місці. Для порівняння, Росія – на 46-му, Білорусь – на 41-му, Польща – на 111-му.

Країни за кількістю нових виявлених випадків за останню добу. Графік: worldometers.info

Країни за кількістю нових смертей за останню добу. Графік: worldometers.info

Нагадаємо, від завтра, 18 вересня, Ізраїль вдруге запровадить локдаун через зростання кількості хворих на коронавірус.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button