Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Через локдаун релігійні юдеї не зможуть відсвяткувати Рош-га-Шана, як зазвичай. Фото: Blake Campbell, Unsplash

18 вересня Ізраїль вдруге запровадить суворий карантин через зростання кількості хворих на коронавірус. Це перша країна у світі, яка поверне режим локдауну, повідомляє The Guardian.

За кількістю нових випадків COVID-19 Ізраїль входить у десятку країн світу, разом із Україною, за даними worldometers. У понеділок там зафіксували «рекордні» 4 764 нових випадків за добу.

Локдаун в Ізраїлі триватиме три тижні, до дев’ятого жовтня. На цей період припаде юдейське свято нового року Рош га-Шана, що його цьогоріч святкують 18-20 вересня.

Під час повторного карантину людям знову заборонять віддалятися на 500 метрів від свого житла, як це було навесні у перші місяці пандемії. Школи та всі заклади, крім магазинів із необхідними для життя товарами, буде зачинено. Обмеження поступово зніматимуть, якщо рівень захворюваності зменшуватиметься.

«Розумію, що ці заходи для нас важке випробування. І це не ті свята, до яких ми звикли. Ми точно не зможемо провести їх з усіма членами наших великих родин», – заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

Не погоджуючись із запровадженням карантину, подав у відставку міністр житлового будівництва Яаков Ліцман. Він очолює ультраортодоксальну партію в парламенті і вважає неприпустимим локдаун під час Рош га-Шана, що не дозволить релігійним євреям відвідати синагоги.

Власники деяких бізнесів, зокрема ресторанів, заявили, що ігноруватимуть карантин, щоб не збанкрутувати.

У травні уряд Беньяміна Нетаньягу, навпаки, зазнав критики через надто швидке зняття обмежень, що, вірогідно, призвело до стрімкого поширення інфекції.

Зараз невдоволення карантинними заходами наклалося на гучний судовий процес проти Нетаньягу – того звинувачують у корупції та зловживаннях владою, зокрема, в отриманні розкішних подарунків від друзів-мільярдерів в обмін на преференції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button