Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Claudio Schwarz, Unsplash

У США користувачка соцмережі Instagram Бріттані Кондіті подала позов на компанію Facebook, звинувативши її у шпигуванні через камеру телефона, повідомляє Business Insider. Facebook придбала мобільний застосунок Instagram у 2012 році.

У липні деякі власники iPhone помітили, що під час перегляду Instagram-стрічки з’являється зелений індикатор активованої камери:

Представники Instagram тоді запевняли, що застосунок не отримує доступ до камери без дозволу користувачів, а позначка – це баг, який мають незабаром виправити.

У позові, який розглядатиме суд Сан-Франциско, пані Кондіті стверджує, що завдяки доступу до камери Facebook може вживу бачити, які користувачі реагують на рекламні повідомлення у соцммережах.

Торік компанію так само звинувачували у доступі до камери телефона під час перегляду стрічки Facebook.

Раніше директор ФБР Джеймс Комі радив заклеювати камеру на ноутбуках скотчем і запевняв, що сам так робить.

Цьогоріч компанія Apple попередила користувачів макбуків, що заклеювання камери може пошкодити ноутбук, бо кліренс між дисплеєм та клавіатурою дуже маленький. У компанії запевняють, що упевнитися в тому, що камеру вимкнено, можна за відсутністю зеленого індикатора.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button