Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23415 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: на проспекті Науки відкрили підземний перехід зі стінописами (facebook.com/sergey.rusanov.71)

У Києві на проспекті Науки відкрили другий підземний перехід зі стінописами, відремонтований кондитерською корпорацією Roshen. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook Сергій Русанов, засновник архітектурної компанії Project 7, яка реалізовувала проєкт.

У травні в столиці закрили на ремонт підземні переходи, що ведуть з проспекту Науки до Центрального автовокзалу та Деміївського ринку. Компанія вирішила перетворити переходи на арт-об’єкти — обидва розмалювали відомі українські муралісти та графіті-художники: Андрій Кальков, Саша Корбан, Шум & Настя Ку, Рома Wius, команда Kickit.

Для зручного візуального орієнтування в просторі підземного переходу, художники розробили певну навігаційну систему: різні напрямки переходів відрізняються між собою за кольором та тематикою зображень.

Наприклад, сині кольори вказують дорогу до Центрального автовокзалу, відтінки жовтого — до Roshen Plaza, сірого — до бібліотеки імені Вернадського, а бірюзово-помаранчева гама — до Деміївського ринку. Окрім кольорових орієнтирів, у своїх абстрактних композиціях митці використовували тематичні елементи, що асоціюються з тим чи іншим об’єктом.

У серпні на проспекті Науки відкрили перший перехід, який був відремонтований коштом Roshen.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button