Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/traditionandorder

Увечері 20 вересня учасники ультраправого угруповання «Традиція і порядок» заблокували вхід до кінозали в Будинку кіно на вулиці Саксаганського в Києві, де мав відбутися показ документального фільму «На славу темряви?».

Фото: Юлиана Скибицкая

«На славу темряви?» (Hail Satan?) – стрічка режисерки Пенні Лейн із програми фестивалю незалежного кіно Sundance-2019. У ній розповідається про американську групу «Сатанинський храм», засновану випускниками Гарвардського університету, які використовували образ Сатани як художній символ громадянського протесту в атмосфері карнавального свята.

«Кіна не буде! Лівій диявольській заразі не бути в Україні!» – заявили у «Традиції і порядку» та зірвали показ, пообіцявши, що не дозволять показати стрічку в жодному місті.

https://www.facebook.com/zhanna.ozirna/videos/3501104296620001/

Разом із ультраправими до Будинку кіно прийшов священник, який читав молитви. Членам організації не подобається, що у фільмі йдеться про «протистояння консервативним тенденціям у суспільстві».

Фото: facebook.com/traditionandorder

У «Традиції і порядку» також зазначили, що помітили серед глядачів «кілька десятків добре відомих нам радикальних лівих діячів».

Люди, як так і не змогли подивитися документальну стрічку, повідомляли у соцмережах, що поліція формувала коридор, аби глядачі могли безпечно вийти з кінотеатру. Про постраждалих наразі не повідомляється.

Фото: facebook.com/traditionandorder

Останнім часом почастішали напади з боку «Традиції і порядку». За останні кілька місяців представники цього угруповання були помічені в нападах на учасників ЛГБТ-заходів та на дівчат, які знімали плакати з консервативними гаслами. Також повідомлялося про напади на молодих чоловіків і жінок з «неформальною» зовнішністю.

Нещодавно кількадесят учасників угруповання «Традиція і порядок» напали на коміка Єгора Шатайла, після того, як він пожартував про традиційну родину.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button