Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/avgusew

У КМДА відреагували на руйнування історичної садиби на вулиці Саксаганського, 76. Кажуть, що забудовник мав отримати дозвіл Міністерства культури та інформаційної політики, повідомляє пресслужба держадміністрації.

«Забудовник, що зніс будинок на Саксаганського, мав отримати дозвіл Міністерства культури та інформаційної політики», – йдеться в повідомленні.

В Департаменті охорони культурної спадщини КМДА заявили, що будинок на обліку як пам’ятка або щойно виявлений об’єкт культурної спадщини не перебував.

У КМДА зазначають, що будинок розташований на території Центрального історичного ареалу Києва та в зоні регулювання забудови першої категорії. У зв’язку з цим Департамент звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики з проханням вжити заходів через знесення будинку.

Сьогодні у Києві знесли двоповерхову садибу середини XIX століття, що на вулиці Саксаганського, 76. Містяни кажуть, що робітники відмовилися показувати їм будь-які дозволи на роботи. Наразі єдиним документом, який вдалося знайти, стали містобудівні умови та обмеження. Департамент містобудування та архітектури КМДА видав їх замовнику робіт, ТОВ «Інвест Рентал», у травні цього року.

Згідно з документом, мова йде про реконструкцію будівлі з її подальшою надбудовою. Гранична висота нового «адміністративного будинку» не має перевищувати 27 метрів, або дев’ять поверхів. До знесення тут працювали ветеринарна клініка, китайський ресторан та відділення «Нової пошти». За даними YouControl, бенефіціарним власником ТОВ «Інвест Рентал» є Армен Гарікович Варданян, який займається «діяльністю ресторанів», а також «наданням в оренду нерухомого майна».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button