Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: vechirniy.kyiv.ua

На Русанівці реконструюють комунальний Європейський культурний центр «Краків». На його відновлення виділено 118 мільйонів гривень, повідомляє «Вечірній Київ».Над проєктом працювала компанія BVI Group.

Наразі завершено демонтаж стін, будівельники почали монтувати кімнати, повністю облаштували підвал, проклали електропроводку, завершують штукатурні роботи і працюють над фасадом будинку. Також вже засклено бокові входи, тамбури, які розташовані з обох сторін будівлі.

На першому поверсі Центру розміщуватимуться гардеробна, каса, мала сцена, гримерки, вбиральні, хореографічний зал та кабінет директора. У будівлі також є великий зал на 500 осіб. На другому поверсі передбачений ще один зал для репетицій, кав’ярня та велике фоє. Там проводитимуть майстер-класи та зустрічі джаз-клубу, який створили при центрі ще до капітального ремонту.

Підвал будівлі переробили під студії звукозапису та конференц-зал. Зі слів Оксани Абрашекової, виконувачки обов’язків директора Європейського культурного центру, після реконструкції «Краків» має стати концертно-театральним хабом.

До того ж, центр адаптують для людей з інвалідністю. Для цього облаштують спеціальну соціальну інфраструктуру: пандуси, окремі в’їзди та ліфт. У великій залі передбачили 20 місць для людей з інвалідністю.

У центрі також здаватимуть в оренду хореографічні та конференц-зали, студії звукозапису та приміщення великої сцени. За договором оренди працюватимуть кав’ярні чи кафе.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button