Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: golos.kievzelenbud.com

Затверджено межі Національного природного парку «Голосіївський» загальною площею 6,5 тисяч гектарів, повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

У 2014 році територію парку було розширено до 6 тис. 462 га за рахунок земель «Зеленбуду» (Святошин, Пуща-Водиця тощо). Проте тоді територія Святошинсько-Біличанского лісу не була вилучена у землекористувача, а межі парку були встановлені лише на земельні ділянки та надані йому у постійне користування.

Роботи з винесення меж парку розпочалися у 2017 році. У відомстві пояснили, що процес затягнувся  через довготривалі погодження відповідними органами влади.

Фото: facebook.com/EnvironmentalofUkraine

Зараз розробник проєкту землеустрою Державне підприємство «Науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою» готує обмінні файли та офіційні межі парку, що будуть у Державний земельний кадастр.

Раніше в КМДА повідомляли, що парк «Голосіївський» планують розширити на 1,7 тис. гектарів – до 12,7 тис. гектарів у межах міста. Це передбачено генеральним планом міста. Розробники проєкту заклали до нього також рішення про створення 11 територій та об’єктів природно-заповідного фонду на зарезервованих територіях. Їхня загальна площа сягатиме майже 1,1 тис. гектарів. Передбачається також коригування проєкту створення та уточнення меж регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови», збереження Біличанського лісу та інших об’єктів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button