Яким буде будинок лікарні на Рейтарській після «капремонту»? (Проєкт)

Дата публікації: 25.9.2020 Розділ: Колонки

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
...

Автор колонки:

Володимир Шевченко

Заслужений архітектор України, співавтор проєкту будинку поліклініки Літфонду спілки письменників України на вул. Рейтарській

Деякі коментарі щодо реконструкції будівлі поліклініки за адресою вул. Рейтарська,15 показують, що читачі не розуміють, як замовники мають намір надбудувати цю споруду.

Усі зображення: ARS LONGA, ГАП Григорій Лисенко

Як ще живий автор (так мене назвали в одному з коментарів) засвідчую, що існує робочий проект «капітального ремонту», розроблений проектним бюро «Арс-Лонга», ГАП Григорій Лисенко, в якому над останнім поверхом поліклініки розташований конференц зал з баром.

Тобто замовники разом з проектувальниками свідомо виходять за межі капітального ремонту. Маючи великий досвід проектування та будівництва, можу стверджувати, що над цим залом з’явиться технічний поверх для систем вентиляції та кондиціювання фудкорту з великою кухнею, номерів готелю та конференц-залу. Оскільки замовники і проектувальники уникають прямих контактів, можливо проектні матеріали вже змінились. Підозрюю, що не в кращу сторону.

Маю надію, що здоровий глузд переможе і замовники разом з Григорієм Лисенко, та моєю допомогою, відновлять цю знакову будівлю модернізму без втрати якості і автентичного вигляду.

Усі активності зі збереження пам’ятки модернізму – будинку поліклініки Літфонду СП України здійснюються в співробітництві зі спільнотою SaveKyivModernism.

Цей матеріал є авторською колонкою та може не збігатись з позицією редакції

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button

Зареєструйтеся, щоб продовжити читати «Хмарочос»

Вітаємо! За цей тиждень ви переглянули вже 5 сторінок на «Хмарочосі». Ми цінуємо, що ви є нашим активним читачем, і просимо пройти швидку реєстрацію. Ми не збираємо ваші персональні дані. Після реєстрації ви зможете продовжити користуватися сайтом.

Відповіді на популярні питання

З вашою підтримкою ми стаємо кращими і отримуємо можливість створювати більше цінних та цікавих матеріалів про наше місто. Якщо маєте питання щодо реєстрації, напишіть нам листа на [email protected]