Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Валерій Людмирський (Facebook.com)

На сторінках підручника для першокласників написали, що Київ заснували в XIX столітті. Міністерство освіти і науки відреагувало на помилку.

Раніше в соціальних мережах опублікували скрін сторінки підручника з «Української мови», на якій йшлося: «Одним із старовинних міст є Київ – столиця України. Це давнє місто, засноване ще в 19 столітті. Софійський собор, Києво-Печерська лавра – пам’ятки тих часів».

Підручник авторства докторки педагогічних наук, співробітниці Інституту педагогіки та володарки Державних премій у сфері освіти Ольги Хорошковської. Професорка відома завдяки синові Валерію – бізнесмену і колишньому топ-чиновнику. Раніше він очолював Мінфін, СБУ, Митну службу, а у 2020 році розглядався як кандидат у прем’єр-міністри.

У Міністерстві освіти заявили, що підручник не відповідає типовим освітнім програмам і вимогам Нової української школи. Зокрема, перелік навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих МОН для використання в початковій школі у 2020/2021 навчальному році, містить нові підручники для 1-3 класів закладів загальної середньої освіти. Тому підручник Хорошковської вже понад п’ять років не використовується як базовий підручник в освітньому процесі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button