Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: .facebook.com/ahvottykak

Оздоблену мозаїкою вхідну групу житлового будинку на Дніпровській набережній, 9, зафарбували. Зображення, яке з 1971 року прикрашало під’їзд, сховалось за шаром фарби. Художниця Інга Леві вирішила повернути мозаїку в первісний вигляд – і розповіла «Хмарочосу» деталі.

«Це просто моя ініціатива, на яку відгукнулися кілька людей. Ми хочемо привернути до цього увагу та привчити людей цінувати такі речі і доглядати за ними», – пояснила художниця.

За її словами, мозаїку на будинку №9 зафарбували через її занедбаний вигляд, вона була брудною та обклеєною об’явами.

Фото: facebook.com/ahvottykak

«Я поспілкувалась з керівником ОСББ будинку і він попередньо погодився, але при умові, що мозаїку відчистять від усього бруду, який там був. Чому її власне зафарбували – вона була брудною, а зафарбувати простіше, ніж почистити. Ми довго шукали спосіб. Як це зробити і виявилося, що не так важно, як ми уявляли», – розповіла Інга Леві.

Вона додала, що жодної негативної реакції на їхні дії від мешканців будинку не було. Багато людей зовсім не реагували та проходили повз, інші навпаки цікавилися та підтримали ідею.

«Виявилося, що люди проти, щоб так зафарбовували мозаїки. Вони насправді їх цінують, але здебільшого пасивно», – зробила висновок мисткиня.

Мозаїку на будинку №9 зафарбували приблизно півроку тому. За цей час на Березняках зникло під фарбою ще більше десяти витворів. Деякі з них заштукатурили, тому врятувати їх вже неможливо. Мозаїки в різному стані, переважно всі повністю заклеєні об’явами. Мозаїки на будинку №9 в гарному стані і найважче, що треба зробити – відчистити їх від клею, поділилася Інга Леві. На другій відвалився кут, який художниця планує домалювати фарбою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button