Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

DIY-фестиваль у Хащах на вулиці Петрівській. Фото: VCRC

Екологічна комісія Київради підтримала створення скверів на вулицях Бульварно-Кудрявська та Петрівська у Шевченківському районі, повідомляє депутатка Ольга Балицька.

Один зі скверів розташують на Бульварно-Кудрявській, 29. За словами Балицької, там є доволі гостра проблема з зеленими зонами, яка тільки погіршиться із введенням в експлуатацію багатоповерхівок на місці Сінного ринку.

Інший сквер має з’явитися на вулиці Петрівській, що неподалік подільської Воздвиженки. Це так звані Хащі – територія занедбаної промзони та гаражів, де містяни вже багато років влаштовують андеграундні фестивалі, концерти та художні майстерні.

Ініціативна група подавала на Громадський бюджет проєкт створення у Хащах «Парку наукової рекреації», та він не набрав достатньої кількості голосів. Водночас ініціатори заявили, що «запустили офіційну процедуру надання ділянці Хащів офіційного статусу парку».

За словами Балицької, сквер у Хащах дозволить уберегти це місце від можливої забудови.

Хащі. Фото: VCRC

Тепер, як пояснює депутатка, Київзеленбуд має розробити і подати клопотання про дозвіл на розроблення проєктів землеустрою. Після цього проєкти рішень Киїзеленбуду мають розглянути депутати – вже наступної каденції, адже 24 вересня відбулося останнє пленарне засідання Київради восьмого скликання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button