Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivenergo

Господарський суд Донецької області визнав банкрутом компанію «К.Енерго», – яка до серпня 2019 року називалася «Київенерго», – і почав ліквідаційну процедуру, повідомляє finbalance.

У реєстрі вимог кредиторів до компанії, кінцевим бенефіціаром якої є Рінат Ахметов, значаться, вимоги «Київгазу» (понад 287 мільйонів гривень), «Нафтогазу» (понад 162 мільйони гривень), «Укртрансгазу» (понад 674 мільйони гривень), «Київводоканалу» (73 мільйони гривень) та інших компаній.

Ініціювала процедуру банкрутства науково-виробнича компанія «Гірничі машини», кінцевий бенефіциар якої – Вікторія Дзюба. Як повідомляє видання, у компаній можуть бути «партнерські» зв’язки з Corum Group Ахметова.

Водночас пресслужба Corum Group, котра входить до ДТЕК, заперечує інформацію про «партнерські зв’язки.

«НВК “Гірничі машини” не має відношення до Corum Group. Інформація, що офіційно розміщена в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців, підтверджує відсутність юридичного зв’язку між ПрАТ НВК “Гірничі машини” та Corum Group», – наголошують у компанії.

«Київенерго» належали київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які в липні 2018 року було передано в управління комунальному підприємству «Київтеплоенерго». Також останньому передано сміттєспалювальний завод «Енергія», тепломережі, котельні та районні теплостанції.

У вересні 2018 року Київрада дозволила «Київтеплоенерго» прийняти борги «Київенерго» за газ перед «Нафтогазом». Борг становив 3,3 мільярда гривень, з яких 2,6 мільярда – борг споживачів.

У березні 2019 року «Київенерго» достроково закрив борги перед «Нафтогазом».

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button