Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

У Києві встановили п’ять автоматичних дорожніх метеостанцій. Їх розмістили на в’їздах у столицю з усіх напрямків – півдня, півночі, сходу та заходу, а також у центрі міста, повідомляє пресслужба КМДА.

Метеостанції виробництва Швейцарії збирають дані за 14 показниками: температура повітря, відносна вологість, швидкість та напрямок вітру, інтенсивність опадів, видимість, точка роси, товщина водяної плівки, концентрація солі, температура замерзання тощо.

Фото: пресслужба КМДА

Дані передають на монітори Ситуаційного центру, що працює на базі комунальної корпорації «Київавтодор».

Це дозволить дорожній службі та іншим комунальним підприємствам міста – «Київпастрансу», «Київзеленбуду» – завчасно отримувати інформацію про атмосферні фронти і наближення циклонів та оперативно реагувати на зміну погоди. Відповідно, це сприятиме більш раціональному використанню техніки, матеріалів і роботи працівників.

Фото: пресслужба КМДА

Взимку залежно від даних нової системи визначатимуть тип та концентрацію протиожеледних матеріалів: рідкий розчин, сіль чи піщано-соляна суміш.

Влітку контролюватимуть нагрів покриття дороги й оперативніше проводитимуть його охолодження. За необхідності – зупинятимуть рух вантажівок.

Фото: пресслужба КМДА

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button