Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У парку міста Буча, що під Києвом, оселилася родина лисиць. Кілька місяців тому сюди прийшла вагітна лисиця й тепер живе з трьома дитинчатами.

Тварини «у дуже критичному стані», хворі й втрачають хутро, стверджує власниця центру «Крила птаха» Анна-Марія Микитюк. На відео та фото видно, як тварини, що виглядають виснаженими, риються у смітниках у пошуках їжі.

«Місцеві жителі кажуть, вони стали часто з’являтися, коли почалась вирубка лісу поблизу Кампи в місті Буча. Дикі тварини, чиї домівки знищує людина, втрачають шанс вижити в середовищі наших міст. Троє лисенят вагітна мама народила там, куди змушена була тікати від будівельної техніки», – вважає зоозахисниця Ірина Мурга, називавши лисенят «заручниками тотальної забудови».

11 вересня активістки відловили одне лисеня – на це знадобилися два тижні цілодобового чергування. Тварина була «змучена демодекозом, голодом та ранами». Її полікували, вакцинували від сказу і 28 вересня випустили на заповідній території.

«Сьогодні після тривалого лікування та контрольного чистого аналізу крові та шкіри випустили лисеня. Шкіра повністю загоїлася, вакцинація уся пройдена, ветпаспорт відкрили, нова густа шерстка повністю вкрила лисі ділянки. Випустили у заповідних зонах, але все ж таки на перший час залишили багато їжі», – написала Марія.

Фото: Анна-Марія Микитюк

У Бучі залишилося ще двоє лисенят, їх зараз намагаються відловити. Зоозахисниці повідомляють, що відловити лисенят – не велика проблема. Їх приманюють у клітку за допомогою шматочків яловичини. Проблема – у грошах на лікування, аналізи, вакцинацію та перетримку тварин. На опікування першим лисеням витратили 10 тисяч гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button