Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/jarno.habicht

В Україні найближчими місяцями кількість хворих на COVID-19 може зрости до дев’яти тисяч випадків на день. Про це заявив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю «Суспільному».

«Найближчими місяцями ми очікуємо, що кількість випадків перевищить п’ять тисяч, і може складати від семи до дев’яти тисяч випадків на день. В цьому ж контексті ми також спостерігаємо все більше випадків у Європі», – заявив Ярно Хабіхт.

Керівник офісу ВООЗ пояснив, що збільшення кількості випадків захворювання відбувається тому, що в Україні досі спостерігається передача вірусу в громадах.

«Ми не звузили передачу до кластерного поширення, до якого йде багато країн Європи. З наших досліджень ми знаємо, що лише кожна четверта особа регулярно миє руки і також бачимо, що кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи», – розповів Ярно Хабіхт.

Він нагадав, що за даними сайту World Meetings Info, Україна знаходиться на 25 місці за рівнем тестування на коронавірус. У середньому Україна проводить близько 25 тисяч тестів ПЛР на добу, для порівняння Німеччина проводить 150 тисяч.

29 вересня в Україні виявлено 4027 нових випадків інфікування коронавірусом, із них 171 – медпрацівники. Це найбільша добова кількість захворілих з початку пандемії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button