Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23647 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/wilfredchan/

В Нью-Йорку є Національний парк імені Дональда Трампа. В 1998 році Трамп за 2,75 мільйона доларів купив ділянку між округами Патнем і Вестчестер, щоб збудувати поле для гольфу, проте влада не підтримала цю ідею, посилаючись на екологічні проблеми. Зараз цей так званий парк перебуває у занедбаному вигляді, а про його існування мало хто знає, пише The Guardian.

У 2006 році Трамп пожертвував цю землю штату Нью-Йорк, заявивши, що вона коштує 100 мільйонів доларів.

Вигідне пожертвування було схвалено Бернадетт Кастро, комісаркою по парках міста. В 2019 році з наметом для громадського харчування, пляшками води марки Трампа і знімальною групою – Кастро «щедро похвалила чудове пожертвування». Тоді Трамп заявив: «Я сподіваюся, що ці 436 акрів землі перетворяться в один з найкрасивіших парків в світі».

Журналіст Вілфред Чан відвідав парк і назвав його «великим жартом».

Фото: twitter.com/wilfredchan/

Після відвідування парку все це здається «великим жартом». З його слів, це місце напрочуд важко знайти. По-перше, немає чітких вказівників для відвідувачів, а, по-друге, об’єкту немає в списку на сайті парків Нью-Йорка. Ця територія позначена як «пасивний парк», що означає, що він не обслуговується і в ньому немає зручностей.

У парку є «парковка» – пуста гравійна галявина з дошкою, що попереджає відвідувачів про небезпеку кліщів. Там немає туалетів, сміттєвих баків або сидячих місць. Решта – в основному кущі ожини і пусте поле зі шматками мотлоху.

«Думаю, саме так виглядають 100 мільйонів доларів при пізньому капіталізмі», – жартує Вілфред Чан.

Фото: twitter.com/wilfredchan/

Державний парк Трампа пережив свої власні випробування і негаразди, пише журналіст.  «Парк» був офіційно закритий в 2010 році після скорочення бюджету, заощадивши бюджету всього 2500 доларів на щорічних витратах. Подальша спроба місцевих жителів перетворити частину землі в майданчик для вигулу собак була припинена.

До того, з часів президентства Трампа, законодавці намагалися перейменувати занедбану власність. У минулому році сенатор штату Нью-Йорк Бред Хойлман представив два законопроєкти: один назвав парк штату в честь Хізер Хейєр, 31-річної жінки, вбитої в Шарлоттсвілі, де чоловік в’їхав у натовп протестуючих проти акцій ультраправих в 2017 році. Інший законопроєкт – перейменування місцевими жителями. Але законопроєкт не прийняли через бажання Трампа, аби парк носив саме його ім’я.

Журналіст робить висновок, що «Нью-Йорк, схоже, не так сильно хоче виставляти напоказ це місце».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button