Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Пошкоджений вибухом будинок на Позняках. Фото: dsns.gov.ua

Постраждалі від вибуху на вулиці Соломії Крушельницької 1/5, який стався 21 червня цього року, записали звернення до президента Володимира Зеленського.

«Нас близько 150 осіб, 40 родин. З моменту вибуху минуло три з половиною місяці, проте на сьогоднішній день наші проблеми не вирішені. Вирішені лише ті питання на рівні району», – заявила одна з постраждалих.

Серед проблем, які знаходяться в підвішеному стані, постраждалі назвали такі:

  • експертиза з причин вибуху на сьогоднішній день не проведена, а можливо і не розпочата. Відомостей у людей досі немає;
  • не визначено винного в катастрофі;
  • будинок досі не укріплений, через що люди досі не можуть забрати свої речі;
  • права власності на квартири, які були надані офісом президента, на сьогоднішній день мають три родини з 40. Не всі будинки мають поштові адреси, а один з них недобудований;
  • виплата матеріальної допомоги від КМДА можлива після отримання права власності. Тому постраждалі її теж досі не отримали.

Вибух в Позняках стався 21 червня 2020 року. Внаслідок вибуху було пошкоджено 40 квартир одного під’їзду, зруйновано 16 квартир з 4-го по 9-й поверх. П’ятеро осіб загинули. Загалом у цих 40 квартирах було зареєстровано 125 мешканців.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button