Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Martin Brechtl, unsplash.com

Міністерство енергетики України обрало дві шахти, де ймовірно впроваджуватимуть перші пілотні проекти з трансформації̈ вугільних монопольних міст, повідомляє пресслужба відомства.

Для обрання учасників, пише Міненерго, був проведений аналіз економічних, екологічних та соціально-політичних чинників. Відбір відбуватиметься за такими критеріями: економічні, соціальні наслідки, наслідки для навколишнього середовища, місцева політична ситуація, можливості для формування кластерів (технологічних, туристичних), стан шахти.

Всього запропоновано німецькій стороні шість шахт для пілотних проєктів: по три шахти на сході та заході, серед яких і обрали двох остаточних учасників. Усі запропоновані об’єкти – шахти державної форми власності, які готуються до ліквідації̈. За оцінками експертів, шахти унікальні, процес їх трансформації потребуватиме значних зусиль.

У Міненерго розповіли, що серед потенційних перших пілотних проєктів розглядаються дві шахти: шахта «Великомостівська» в місті Червоноград Львівської області та потенційно може стати потужним туристичним кластером; шахта «5/6» в Мирнограді Донецької області та має потенціал технологічного кластеру.

Метою проєктів буде вирішення проблеми конкретної території та отримання досвіду. Оцінка дозволить передбачити потенційні проблеми та передбачити заходи для їхньої мінімізації. Значну увагу буде приділено саме соціально-економічним реаліям регіону, де розміщена шахта, пояснили в Міненерго.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button