Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Броневицький Сергій

У Солом’янському ландшафтному парку нещодавно відновилася реконструкція. Роботи в парку почались в 2017 році за іншим проєктом, але пізніше були зупинені – відтоді змінились підрядник та директор КП «Київміськрозвиток».

Начальник КО «Київгенплан» Сергій Броневицький повідомив, що «фундамент для фонтану закладено, вже завершують зводити п’яті по рахунку сходи, закладають бордюри, відбувається інтенсивне асфальтування території».

Сьогодні в парку відбулася санітарна обрізка дерев, видалення аварійних та сухостійних дерев, пише Солом’янська РДА.

В Громадській організації «Солом’янські парки» «Хмарочосу» розповіли, що склад запланованих робіт наразі не порушує кінцеві вимоги мешканців Солом’янки, що були висловлені під час соцопитування в 2017 році. За їхніми словами, перший етап реконструкції закінчиться наступного року.

Згідно даним системи «Прозорро», тендер на реконструкцію та благоустрій ландшафтного парку у Солом’янському районі (перший пусковий комплекс) виграла ТОВ «Містобуд-проєкт». Ціна договору – 34 980 262 гривень.

У 2017 році парк почали реконструювати. Замовником проєкту виступило КП «Київміськрозвиток», а розробляла проєктну документацію компанія «Архінжпроект». У 2018 році в «Київміськрозвитку» змінився керівник, це позначилось на проєкті парку та загальмувало реконструкцію на декілька років.

Літом 2020 року відбулась презентація нового проєкту реконструкції Солом’янського ландшафтного парку. Реконструкцію парку розділили на три черги – хочуть відновити розбиті попереднім підрядником сходи з боку вулиці Волгоградської, облаштувати фонтан та оформити джерело струмка.

Покриття доріжок обіцяють зробити або асфальтованим або з граніту, там де він був до цього. Також встановлять нові вуличні меблі – лавки та смітники. Освітлення, хоча й воно не відповідає стилістиці парку, в минулі роки провели співробітники та підрядники «Київміськсвітла».

В другу та третю чергу відремонтують решту доріжок, облаштують дитячий та спортивний майданчики, місця для пікніків та вигулу собак, а також вбиральню. Продовжувати реконструкцію будуть по мірі виділення на це коштів з міського бюджету.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button