Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Американська телемережа CBN (Christian Broadcasting Network) та керівник її українського відділу Стів Вебер фінансують в Україні консервативні релігійні організації, які борються проти розширення прав ЛГБТ-спільнот. Про це йдеться в розслідуванні Bellingcat.

CBN вважають найбільшою медіа-імперією серед євангелістських ЗМІ. Мережа має свої відділи у 149 країнах світу. Минулого року компанія звітувала про 243 мільйонів доларів у бюджеті.

У розслідуванні йдеться, що CBN діє в Україні через Асоціацію Милосердя «Еммануїл». За словами Стіва Вебера, до 2015 року в CBN Ukraine працювало 150 людей з України, причому 90% бюджету на їхню роботу надходило із США та ще 10% ㅡ з внутрішніх джерел.

У розслідуванні йдеться, що з 2015 року CBN та American Pastors Network, самопроголошена «мережа пасторів», приєдналися до боротьби проти ухвалення в Україні антидискримінаційних законів. Розслідування проводилося протягом 2019 та 2020 років. У цей період Стів Вебер ініціював створення «Альянсу Україна за сім’ю», до якого увійшли 150 «організацій традиційної сім’ї». «Альянс» був зареєстрований двома українськими громадськими організаціями — «Всі Разом!» та благодійним фондом «Сім’я», які відповідно очолюють Адріан Буковинський та Руслан Кухарчук.

«Альянс», йдеться у розслідуванні, знаходив союзників серед українських політичних діячів, а організації, підконтрольні CBN, влаштовували акції проти руху за рівність прав ЛГБТ.

ГО знайшла собі «союзника» у Верховній раді в особі Павла Унгуряна. З 2008-го року він представляв блок «Батьківщини», а з 2014 ㅡ «Народний фронт». До 2019 року «Альянс» входив до складу експертної ради міжпартійної парламентської групи «За духовність, моральність та здоров’я». У 2019 році «Альянс» співпрацював з протестантською організацією «Собор».

Крім того, вплив CBN пов’язують зі зміною курсу політики в Україні щодо ЛГБТ-спільноти. Як приклад, журналісти наводять рішення українського парламенту відхилити законопроект про посилення відповідальності за злочини на ґрунті ненависті до сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button