Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 311 днів. За цей час ми опублікували 23728 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

22 жовтня Музей Голодомору презентував мобільний застосунок Track Holodomor History про Київ під час Голодомору. Він доступний на App Store та Google Play англійською й українською мовами, повідомляє Український погляд.

Застосунок дозволяє:

  • проглянути локації Києва: будинки, вулиці, парки, споруди – та прочитати їхню історію 1930-х років;
  • переглянути архівні фото, відео, документи про історію Голодомору;
  • ознайомитися зі спогадами про життя в Києві в 1932–1933 роках;
  • прокласти власний маршрут локаціями та пройти ним або скористатися уже створеними маршрутами;
  • відкрити для себе «додатковий контент», який стає доступним тільки в межах 400 метрів від локації.

«Він є освітнім, але не нудним – тут зібрано факти, документи, спогади людей та історії цілих родин, архівні фотографії та відеохроніки, частину з них озвучено й переведено в комікси», – пояснює кураторка проєкту Ірина Курганська.

За її словами, уся інформація, що є в Track Holodomor History, є малодоступною в іншій формі – вона або лежить в архівах, або розкидана по різноманітних джерелах інформації, які ще потрібно перевіряти.

«Туризм – це не лише про розваги та подорожі, це також про пізнання історії своєї країни. Поєднання туризму з інформацією про сумні сторінки історії України є найскладнішим підходом. Саме цей додаток допоможе донести інформацію про Голодомор просто, легко, з ілюстраціями та інтерактивом», – зазначила голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Заступниця генерального директора Музею Голодомору Юлія Коцур нагадала, що раніше музей разом з Ukraїner запустив серію відео у проєкті «Голодомор: мозаїка історії».

Нагадаємо, зараз триває будівництво другої черги Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору в Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button