Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kyivcity.gov.ua

На Трухановому острові завершилась перша черга реконструкції, у рамках якої впорядкували 5,5 гектарів території та збудували вхідну групу, повідомляє пресслужба КМДА.

Пізніше на Трухановому острові планують створити рекреаційний маршрут і здійснити благоустрій прилеглої території. У КМДА повідомили, що «родзинкою» першої черги оновлення є навіс-пергола – архітектурна споруда, що вдень захищатиме відвідувачів від спеки, а вночі сяятиме гарною підсвіткою. Довжина зварювального шва, яким з’єднані елементи конструкції, складає 16 кілометрів.

У цій частині острова передбачені три черги реконструкції. Далі планують облаштувати алею, амфітеатр та фонтан.


Створення рекреаційного маршруту в зоні відпочинку «Центральна» на Трухановому острові мер Києва Віталій Кличко анонсував ще в липні 2017 року. Проте тільки в 2020 році був остаточно затверджений робочий проєкт реконструкції.

На початку липня стартувала реконструкція Труханового острову. На замовлення КП «Київбудреконструкція» першу чергу робіт за 130 мільйонів гривень до кінця 2021 року має виконати ТОВ «Будмонтажсервіс 1». Ця компанія фігурує у порушеній проти КП «Київзеленбуд» кримінальній справі.

Проєкт передбачає виконання реконструкції протягом 4,8 років у три етапи. Загальна площа ділянки реконструкції – 19,35 гектари, з яких 9,13 – зелена зона і 3,7 – піщане покриття. Загальна вартість реконструкції тепер становить 495,2 мільйона гривень, з яких будівельно-монтажні роботи – 326,5 мільйонів гривень, обладнання, меблі та інвентар – 71,8 мільйонів гривень, інші витрати – 96,7 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button