Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Nacho Arteaga, Unsplash

Слова Папи Франциска про підтримку одностатевих цивільних союзів виражають його особисту думку, а вчення Католицької церкви щодо гомосексуальних стосунків та їхнього юридичного визнання залишається незмінним. Про це йдеться у заяві римсько-католицьких єпископів в Україні.

21 жовтня на Римському кінофестивалі показали документальний фільм «Франциск», в якому міститься така цитата Папи: «Гомосексуальні люди мають право бути у сім’ї. Вони діти божі. Нам потрібен закон про цивільні партнерства. Так вони будуть визнані на юридичному рівні».

Таке Папа Франциск сказав 2019 року в інтерв’ю мексиканській телекомпанії. Тоді цю фразу вирізали за наказом Ватикану, однак режисер фільму знайшов її в архівах.

Українські єпископи натомість звертаються до документа 2003 року, який заперечує можливість юридичного визнання союзів серед гомосексуальних людей.

«Церква вчить, що повага до гомосексуальних людей жодним чином не може призвести до схвалення гомосексуальної поведінки або до юридичного визнання одностатевих союзів. Загальне благо вимагає, щоб закони визнавали, сприяли та захищали шлюбний союз як основу сім’ї, первинну клітину суспільства», – зазначається у документі.

Також єпископи посилаються на інший документ – Апостольську адгортацію Франциска «Радість Любові» (Amoris Laetitia), яка наголошує на тому, що для пропозицій зрівняти гомосексуальні стосунки з подружжям «немає жодних підстав для порівнянь чи аналогій, навіть далеких, гомосексуальних стосунків із Божим планом щодо подружжя і родини».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button