Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Відділ комунікації поліції Сумської області

На місцевих виборах 25 жовтня у селі Соснівка в Сумській області організували фальшиву виборчу дільницю. Про це повідомила координаторка виборчих програм мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

«Альтернативне» голосування влаштувала громада, яка відмовляється входити до складу ОТГ. Дільницю організували у місцевому будинку культури, самостійно надрукували бюлетені та поставили аудіоколонки з веселою музикою.

«Біля фейкової дільниці грає музика, і людей запрошують на голосування. Вони йдуть на самопроголошену дільницю замість справжньої, а на справжній дуже низька явка, адже вона розташована вглибині села і біля неї нічого не відбувається. Люди не знають, що туди насправді потрібно йти», – зазначила Айвазовська.

Поліція виявила, що ті, хто організував фальшиву дільницю, не тільки встановили «передбачені законодавством реквізити», а й розіслали місцевим жителям запрошення на голосування.

Поліція Сумської області порушила кримінальне провадження за ч.1 ст. 157 – «перешкоджання здійсненню виборчого права». Правоохоронці повідомляють, що про діяльність незаконної виборчої дільниці дізналися з інтернету.

Зараз встановлено, що до організації фейкової дільниці може бути причетний один із місцевих підприємців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button