Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/OACK.640

Петиція про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва набрала понад 25 тисяч голосів, які необхідні для її розгляду президентом. Збір підписів почався 30 липня і закінчується 30 жовтня.

Автор петиції – журналіст Bihus.info Данило Мокрик. Він просить президента ініціювати законопроєкт про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва «у зв’язку із повною втратою авторитету».

Автор згадує записи розмов керівництва суду, які свідчать про «глибоко вкорінену в суді корупцію і практику неправосудності рішень». «Плівки судді Вовка» публікувало Національне антикорупційне бюро України в липні 2019 року та в липні 2020 року.

Підґрунтям для ліквідації суду журналіст вважає ст. 125 Конституції України та ст. 19 Закону «Про судоустрій та статус суддів».

17 липня цього року детективи НАБУ провели обшуки в приміщеннях Окружного адмінсуду. Голові суду Павлу Вовку, його заступнику та ще п’яти суддям оголосили підозри, повідомляє Детектор медіа.

Слідство вважає їх злочинною організацією, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі.

Громадські організації, зокрема рух «Чесно», Transparency International Ukraine, «Центр протидії корупції», звернулися до президента з вимогою ініціювати ліквідацію Окружного адмінсуду. У відповідь ОАСК заявив, що проситиме Міністерство юстиції ліквідувати «Центр протидії корупції».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button