Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23618 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Наші гроші

Шостий апеляційний адміністративний суд повністю задовольнив апеляцію Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА та скасував рішення Окружного адмінсуду міста Києва від 18 червня 2020 року.

У рішенні 18 червня йшлося, що Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним та скасував наказ Департаменту з питань ДАБК від 31 березня, яким було скасовано право на початок будівельних робіт і реєстрацію декларації про готовність до експлуатації житлового будинку по вулиці Мирна, 2/1.

Тоді ОАСК погодився із доводами забудовника. Підставою такого рішення суд назвав те, що Департамент не провів перевірку. А те, що наказ був ухвалений на основі акту обстеження ділянки працівниками Департаменту земельних ресурсів, суд не вважає підставою для прийняття відповідних рішень.

Шостий апеляційний адмінсуд постановив, що позапланова перевірка об`єкта будівництва здійснюється після, зокрема, виявлення факту самочинного будівництва, що вказує на відсутність підстав стверджувати про те, що таке виявлення можливе виключно за наслідками проведення заходів державного архітектурно-будівельного контролю.

Судова колегія прийшла до висновку про невідповідність цільового призначення земельної ділянки, на якій здійснюється будівництво, фактичним намірам забудови, що є підставою  вважати об`єкт самочинним будівництвом.

«Окружний адміністративний суд міста Києва прийшов до неправильного висновку про  обґрунтованість позовних вимог з огляду на порушення порядку виявлення недостовірності даних у повідомленні і декларації, а відтак безпідставно залишив поза увагою доводи органу архітектурно-будівельного контролю про їх недостовірність», – йдеться в рішенні суду.

З квітня 2019 року поліція розслідує кримінальне провадження за фактом самоправства і службового підроблення щодо забудови на вулиці Мирній, 2/1. Замовником будівництва є ОК ЖБК «Зелений замок», власниками якого є син Оксани Білозір Ярослав Недзельський, Іван Влад і Йозеф Москович.

Ділянку 0,08 га на вулиці Мирній, 2/1 у приватну власність у 2004 році отримала Оксана Білозір. У жовтні 2016 року Білозір передала свою ділянку під забудову Івану Владу.

Згідно з даними Держреєстру речових прав на нерухоме майно, 20 січня 2020 року недобудований багатоповерховий ЖК був проданий, і право власності на цей об’єкт незавершеного будівництва отримала лондонська компанія Simex Enterprises.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button