Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кенгуру та його сліди, які виявили через кілька днів після втечі. Фото: етнографічний комплекс «Українське село»

На початку вересня з етнографічного комплексу «Українське село», розташованого за 40 кілометрів від Києва біля Житомирської траси, втік молодий кенгуру.

Сталося це коли доглядач зайшов у вольєр, аби погодувати тварину. Кенгуру перестрибнув через чоловіка та накивав п’ятами. Момент утечі потрапив на відео камери спостереження. Через стрес доглядач потрапив до лікарні.

Як повідомили в етнокомплексі Великому Києву, тварина досі «десь бігає».

Господарі запевняють, що звір не хижий, тому не нашкодить фізично. Але одній людині навряд чи вдасться його впіймати самостійно.

«Українське село» закликає повідомляти про виявлені сліди кенгуру. За порятунок тварини обіцяють нагороду у 20 тисяч гривень.

Фото: етнографічний комплекс «Українське село»

В етнокомплексі повідомляють, що це молодий кенгуру різновиду валабі Беннета. Він вже звик до людей, може харчуватися листям чагарників, сіном, травою, овочами. Здатний розвивати швидкість до 60 кілометрів на годину.

Керівник Миколаївського зоопарку Володимир Топчій повідомив РБК-Україна, що на українській природі голод кенгуру не загрожуватиме. Якщо буде знайдено місце, де він ховається, це місце краще огородити сіткою і в такий спосіб зловити. Застосовувати седативне небезпечно, адже розрахувати дозу буде складно, і це може вбити тварину.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button